Jonssons blogg

 

Hej, jag heter Stella Jonsson och är användare av CloudofSweden i vårt företag Invent AB. Jag och övriga i familjen Jonsson ska skriva i den här bloggen om hur det är att driva ett litet företag och hur ett ekonomisystem på webben gör det enklare att sköta bokföring, fakturering, betalningar med mera.

Småföretagarfamilj

Jag ska presentera vår familj lite närmare och vad vi arbetar med. Min man heter Alfons Jonsson och vår dotter Sofia. Sofia har en sambo som heter Micke. Alfons är uppfinnare med inriktning på nya tekniska landvinningar och jag sköter ekonomin i företaget.

Han är rätt egensinnig min käre Alfons med sina ibland helt galna infall. Av de många tokigheter som han hittar på så trillar det i alla fall ut små guldkorn allt som oftast. Vår dotter Sofia är arkitekt och driver företaget Arkotek AB tillsammans med sin sambo Micke. Sofia ritar smarta hus som Micke bygger.

Vi är rätt typiska småföretagare med alla de regler och krav omkring oss som samhället ställer upp. För att uppfylla allt det där har vi valt att sköta vår ekonomi på egen hand. För att effektivt ha full koll på företagets ekonomi med ordning och reda på alla affärshändelser använder vi CloudofSweden.

Bokföring på webben

Det är ju en lösning som finns i det vi kallar molnet och den är bra för oss på många sätt. En som vi har stor nytta av är att vi kan arbeta med bokföringen eller fakturera, även om vi sitter på olika platser och på vilken dator som helst. En annan bra sak är att säkerhetskopieringen sköts automatiskt utan att vi behöver tänka på det. Vi har också alltid senaste versionen med allt av nya regler och lagar. Det ger oss trygghet och säkerhet i en och samma lösning.

Jag och Sofia har full koll på företagens ekonomi medan Alfons nöjer sig med att titta in på startvyn för att få en överblick av hur det går. Micke har lite större intresse och lär av mig då och då i bokföring.

Familjen Jonsson är påhittad och används i och för CloudofSwedens marknadsföring.

 

 

micke_rotavdrag

ROT-avdrag

Hej Micke här, den här veckan har varit hektisk med leveranser av två stycken villor. Det råder ju lite av en byggboom i landet och det gynnar ju oss i byggbranschen såklart. Det roliga med leveranser är ju, samtidigt med nöjda kunder, att man kan skicka faktura. Efter ett antal delfaktureringar så väntar nu slutfaktura och den kommer jag att skicka idag.
Det är väldigt viktigt med likviditet för alla företag och för oss som byggare extra noga med pengaflödet. Eftersom vi ligger ute med mycket kostnader för material och löner gäller det att ha god koll på utgifter och inkomster.
Att CloudofSweden nu har bra hantering av påminnelser är ju riktigt bra men hittills har våra kunder alltid betalat i tid vilket känns skönt. Jag och Sofia uppskattar verkligen att det nu finns möjlighet att hantera ROT- och RUT-avdrag i systemet. Det är en hel del av min verksamhet som handlar om reparation och tillbyggnad. Många vill bygga till en del av sitt hus eller renovera och det förenklar en hel del för oss att den funktionen finns. Det var allt för idag, vi hörs.