Nya lagar 2017

Hej Sofia här, året börjar ju i regel med en hel del nya lagar och 2017 är inget undantag. Jag har kollat lite hos skatteverket och hittat en del intressant som jag tänker att de flesta kan ha nytta av.

Ett ”växa-stöd” införs från årsskiftet för enskilda firmor som anställer en första person och inte haft någon anställd sedan 1 januari 2016 och anställer en efter den 31 mars 2016. Det innebär att 10,21 % arbetsgivaravgift betalas under de första 12 månaderna för ersättningar upp till 25 000 kr per månad och en anställning om minst tre månader och med arbetstid minst 20 timmar per vecka. De här reglerna gäller till och med 31 december 2021.

Momsen sänks på vissa reparationer. Ändringen innebär att momsen sänks från 25 procent till 12 på reparationer av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne. Läge att lämna cykeln på reparation inför våren kanske?

RUT-avdraget utvidgas till att omfatta reparation och underhåll av vitvaror som utförs i bostaden (så kallat REP-avdrag). Med vitvaror menas till exempel tvättmaskin, kyl, frys och spis. Det spelar ingen roll om vitvarorna är inbyggda eller fristående. Skattereduktionen är en del av RUT-avdraget med de förutsättningar som för övrigt. RUT-avdrag hanterar du enklast i CloudofSweden.

Reklamskatten sänks. Ändringarna innebär att skatten för annonser som följer med en nyhetstidning eller periodisk publikation sänks från 3 procent till 2,5. Skatten för övriga annonser och reklam sänks från 8 procent till 7,65. Gränsen för redovisningsskyldighet för reklamskatt för övriga annonser och reklam höjs från 20 000 kr till 60 000 kr.
Ja det var en del av de nya lagarna och vill du grotta ner dig mer så kan du besöka skatteverket.se där du hittar fler nyheter.

Det var allt för idag, vi hörs.